Prvni zaspani a prvni sailing naostro / by Honza Cervenka

Tak a je to... poprve jsem zaspal... Prisel jsem ale asi jenom o pet minut pozdeji... To by bylo vsechno docela v pohode, ucitelka tam jeste stejne nebyla, ale pred skolou hlidkovala neco-jako-zastupkyne-reditele- Sandy Thomas (oficialni titul je Director of Studies)... Bylo na jeji tvari uplne videt ze se tesi na nejakou obet, ktera prijde pozde... Mela plno blbych kecu... pritom to bylo jenom o trochu pozdeji. Chapu, ze mi neco rekne, koneckoncu, prisel jsem pozde... Ale to, ze hlidkovala a vylozene se na nekoho kdo jde pozde tesila, to se mi nelibi. Je to jedina takova divna postava skoly... A pritom ten skvely anglican, o kterem jsem tu psal je jeji manzel!! no proste je to nejake divne.
V matice bylo vsechno ok, dostali jsme knizky, ktere pamatujou sametovou revoluci, ale to je docela v poho, v matice se toho moc nezmenilo... Pak jsem mel Helth watch: hodinu, ve ktere se budeme bavit o alkoholu, drogach, stresu, odpovednosti, sexu a vsem moznem... Prvni hodina byla jenom takova ukazkova: predstavili jsme se a pak jsme napsali par veci o skole, co nas prekvapilo mile a co nemile, co nas neprekvapilo, a tak. Strasne mily ucitel - ital, ktery uci hlavne art a par hodin Helth Watch. Pak jsem mel fyziku, ve ktere jsme se bavili o tom, jak je definovany jeden metr, jedna sekunda, jeden gram a tak... Slozite jak strample... Jakesyk atomove hodiny, rozpad jadra, rychlost svetla delena jakysymy miliony a kdovicim... Tak jsem jenom mrkal a poslouchal co ten maly genius Mike z Hong-Kongu vi... Chytry jak radio, ze ho to bavi:-) a posledni hodina byla italstina, jako vzdy skvela, strasne si ji uzivam.
Po obede jsem si udelal ukol do matiky, at ho mam z krku a vyzvedl jsem potvrzeni o studiu (mami, brzo ho poslu). Pak jsem sel na sailing.
Ucitel rekl, ze dneska, jelikoz neni vitr, vezmeme dve lode, vysvetli nam jak se davaji dohromady s plachtou a vsim, pak vyjedeme kousek na more a prevratime lod na vodu a pak ji zkusime zase vratit zpatky. Kdyz jsme to slyseli tak se nam trochu zvedal zaludek ale fajn.... Ja byl v lodi s jednou holkou a meli jsme vyplout z pristavu... Vsechno to slo pekne ale... po 15 metrech jsme si uvedomili, ze jsme zapomneli dat stredove cosyk (nevim jak to pojmenovat, slouzi k tomu, aby lod plula rovne a ne do boku) a lod plula do boku, cili jsme zaparkovali mezi nejake velke lode... Meli jsme z toho chlamu jak cyp a museli jsme vycouvat, coz se nam podarilo. Pak priplul ucitel na Rescue boat(nafukovaci clun s motorem) a stejne jako predtim prvni lod, i nas odtahnul na more... No a pak jsme museli prevratit lod... SRANDAAAAAA!!! Nikdy jsem netusil ze to muze byt takova rit... Chlamali jsme se nonstop.. Ale byli jsme dobri, prevratili jsme lod (tudiz jsme byli ve vode) a pak jsme ji pomoci tlaceni na to stredove cosyk(mozna ploutev? Fakt nevim jak se tomu nadava) prevratili zpatky... Pak to zkusila jenom ona a pak jenom ja... uplne super... Pak jsme chvilku manevrovali, ale protoze nebyl vitr tak to bylo docela tezke. Potom jsme dali lod dalsi skupince a byli jsme na Rescue boat. Chvilku jsme instruktovali spolu s ucitelem ostatni a pak jsem ho poprosil, jestli bych mohl stoupnout za volant a ridit tu motorovou lod. Rekl ze jo, ze pripojime prvni sail k nasi lodi, druhou "plachetnici" k te prvni a potahneme je do pristavu... SRANDAAAAAA!!! Jsem poprve ridil lod... Kdyz byli v pristavu, tak ucitel rekl, at vypluju znovu z pristavu, ze si vyzkousime par manevru... Jak jsem vyplul tak rekl, at pridam... Tak jsem pridal... Ze vic... Tak jsem pridal vic... Jeste!... Tak jsem pridal jeste a citil jsem se jak David Haselhoff a sinul jsem si to rychle otevrenym morem. Pak rekl, at udelam velke kolecko doprava, tak jsem udelal. A pak doleva. A pak at prijedu k boji, ktera oznacuje zacatek plavecke zony a tudiz i misto, kde nesmi lode. A tam, ze mam zastavit. Poprve se mi to nepovedlo a on zarval! "Oh my God!! You've killed those swimmers!!!" :D:D Tak jsem musel zaradit zpatecku a zkusit to znovu... Tak jsem to zkousel asi 5x a az pak se mi to povedlo. Pak jsme zajeli do pristavu, sundali lodim plachty a vsechno zarizeni a odvezli jsme je zpatky do jedne z rezidenci, kam patri. Museli jsme je umyt, protoze jsme je potapeli. Normalne se neumyvaji, ale ted to bylo nutne...
No a ted jsem tu, u pocitace, a pisu tenhle koment. Za chvilku pujdu na caj za druhackou z Francie. Ona musi byt v art centru, aby mohli lide chodit na vystavu fotek, kterou tu ve skole mame. Jsou dost profesionalni - vsak jedna z estetickych aktivit je i fotografovani vedene profesionalnim fotografem. Pry je na tom ta holka ted dost spatne... Jeji prvacka (moje spoluzacka) se totiz dneska sebrala a jela domu. Ze se ji to tu nelibi. Toz jsou ti francouzi normalni? A pritom mi pripadala v pohode... nevypadalo, ze by se ji nejak moc styskalo. Nevim proc jela... ale to je jeji vec... Tak se budu snazit te druhacce(Saskia) trochu pozvednout naladu. Drzte palce!
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF