Social service / by Honza Cervenka

Dneska jsem se musel zase vzbudit o pul osme... V osm jsme totiz meli meeting ohledne Social service, tedy prace pro skolu. Prvni jsme meli asi hodinovy pokec celkove o Social service - proc, jak, kde, kdy... - a pak jsme meli celkem 4 moznosti zajit si na nektery z workshopu, ktery vedli studenti, kteri minuly rok meli dany Social service. Ja jsem si vybral: navstevovani starsich lidi v domovech duchodcu v Monfalcone,povidani se starsimi damami v Duinu (vyhoda je, ze pecou buchty a clovek si procvici italstinu), uceni deti v Duinu anglictinu (vyhoda je, ze nejsou tak stari jako starsi pani v Duinu a procvicim si jak anglictinu, tak italstinu), hrani si s detmi v Duinu (vyhoda je, ze nejsou tak stari jako starsi pani v Duinu a procvicim si jak anglictinu, tak italstinu a vlastne si hraju) :-)
Par slov o Duinu: Duino lezi blizko hranic se Slovinskem a dlouho patrilo slovinsko, spolu s celou oblasti. Italska a Slovinska cast kominuty v Duinu spolu nijak zvlast nekomunikuje, deti napr. chodi do stejne skoly, ktera je ale oddelena - Na Slovinskou a Italskou cast - takze spolu temer nemluvi. Proto je dulezity napr. Social service hrani s detmi a uceni je anglictiny, protoze se ty deti daji dohromady a najednou zjisti, ze ta druha skupina neni tak hrozna a ze se s nimi da i hrat. Coz muze Duinu pomoct i do budoucnosti.
Pak byl obed. Obedval jsem jako obvykle venku, na menzu budu mit dost casu v zime. Menza je totiz v moji rezidenci a vedle ni mame pekny parcik, kde se ji, teda kdyz je pekne. Po obede jsem si tam lehl do houpaci site... no proste kraasa:-) ve dve hodiny jsem zasel za sekretarkou a koupil si par kancelarskych veci: slozky, papiry, gumu a pravitko. Zbytek si budu muset koupit nekde v obchode. Bude to ale drazsi:-/ Pak jsem se asi pul hodiny mordoval s tim, abych si tu vytiskl tabulku kontaktu vsech lidi co znam, abych ji mel po ruce. Prvni nefungovala tiskarna, tak jsem sel do knihovny, tam zas nebylo misto, tak jsem cekal, pak jsem musel ten soubor upravit pro tisk... no proste co bych pro vas neudelal...:-) no a potom jsem ... SPAL!!! Tri hodiny krasneho spanku az do vecere. Myslim, ze jsem dobre pripraveny na dnesni party...:D potreboval jsem trochu dospat. A zitra jedeme do Terstu! tak se mi ty hodiny spanku navic budou hodit... Jediny problem je, ze jsem jaksik ve spanku nebyl schopen dorucit vyplneny formular o tom, jake social services chci... Ale pry nemam stresovat, stane se mi to jeste mnohokrat, rikali druhaci. Tak nebudu stresovat no...:-)
Jeste jsem vam zapomnel rict, co se delo vcera vecer: Meli jsme meeting ohledne Cultural visites. Behem, roku navstivime asi 8-10 italskych mest. Padova, Milano, Benatky... A meli jsme i promitani diapozitivu (pro ty mladsi, kteri tyto doby nezazili - diapozitiv je jedna z moznosti vyvolani fotky, a pak se hodi do promitacky...:-) s fotkami vsech tech mest. Navic jsme k tomu meli vyborny vyklad ucitele z Anglie. Typictejsiho anglicana byste nenasli. Hnede polobotky, zelene ponozky, bezove kalhoty, kosile, bryle, sede vlasy... Je uplne skvely, ma krasnou anglictinu, zna plno vtipu o americanech a strasne poutave vypravi... Jeho prednasky jsou vzdycky vyborne... Uz se nemuzu dockat, kdy nekam pojedu. Navic muzu vyuzit i prodlouzenych vikendu a dostat se treba do Rima, kde jezdi Eurostar a za 20 euro jsem za 3 hodiny v Rime... Teda doufam, ze studenti budou mit slevu.
Mam uz i rozvrh! Akorat jsem si ho ted zapomnel vzit, napisu vam o nem asi zitra. Neni zas tak spatny:-)
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF