Street bazaar / by Honza Cervenka

Dneska jsem vstal asi tak v o pul jedenacte a v jedenact jsme meli kratky miting, na kterem jsme se dozvedeli, jake napady na krouzky meli nasi druhaci. Nic moc zajimaveho, ani jsem nejak nezjistil pointu... uvidim, co se z toho stane... Nektere napady byly na zalozeni skauta a chozeni po blizkem okoli, pak prezentace skoly formou workshopu napr. v Benatkach a tak... Pak byl obed a po obede jsme meli takove povidani s druhaky o pravidlech ve skole jako jsou treba drogy(absolutne zakazane) a alkohol(vino a pivo v rezidencich POVOLENO v rozumne mire, v barech to zalezi na servirkach, cili vetsinou povoleno vse........). Hned potom jsem sel spolu s dvema slovenkami a moji druhackou z CR na Ceskoslovenskou zmrzlinu, kde jsme tak ruzne diskutovali o skole... Bylo fajn mluvit pro zmenu materskym jazykem.
O pul pate zacal asi hodinovy koncert studentu, kteri dostali hudebni stipendium. DOOOOOOOOOST jsem cumel, bo hrali fakt dost dobre... Uplni mladi Mozartove. Mame tu asi 5 studentu, kteri hraji na klavir a pak asi 3 co hraji na cello. Pak je tady i plno studentu, kteri nemaji hudebni stipendium, ale presto hraji vyborne, treba jedna holka na housle. Koncert byl skvely, moc se mi libil.
Hned po koncerte jsem sel do rezidence Scholz, kde jsem slibil pomoct se Street bazaar(bazar obleceni). Obleceni se tam prodavalo za 1 euro kus - vsechno to bylo obleceni, ktere se "posbiralo" za predesly rok. Studenti totiz nechavaji pradlo v susarnach nebo ho tu nechavaji, kdyz dokonci studium, protoze se jim nevejde do kufru. Bylo toho faaakt hodne. Celkem se vydelalo asi 250 eur - to neni spatne, co? Penize pujdou na opravu Social centra. Celou akci ridila manzelka rezidence tutora v Palazzine, Anna, strasne mila pani z Ameriky, byla s ni strasna sranda. Pak jsem ji to jeste spolu s ostatnimi pomohl uklidit a bylo to. Jsem rad, ze jsem se toho zucastnil(uz druhy den co jsem prijel jsem ji pomahal s tridenim toho obleceni, nevim, jestli jsem se o tom zminil), protoze jsem si aspon vypracoval pekny vztah s nekym ze zamestnancu college, coz je tady dost dulezite. Dulezitejsi je samozrejme vychazet s uciteli, ale Anna je moc fajn.
V osm hodin zacal prvni focus(zamereni). Dnes na tema Hong Kong. Bylo to docela zajimave, prvni byla prezentace, kterou vedly dve holky z Hong Kongu - jedna zastupovala nazory Hong Kongu a druha Ciny. Docela pekne si argumentovaly. Hlavne ta, ktera zastupovala Cinu, klasicky pripad toho, ze duvod se dycky najde... Cina je v tomhletom ohledu docela, jak se rika, vycurana. Pak nasledovala diskuze. Dozvedel jsem se plno zajimavych veci. Bude to tam jeste docela huste....
Zitra zacina skola, tak pujdu pomalu spat. Drzte palce! Rozvrh jsem (zase) zapomnel... zitra mam myslim 5 hodin, ale pozitri mam na devet a mam jenom tri hodiny jupiii!
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF