Vcerejsek a dnesek / by Honza Cervenka

Omlouvam se, ze jsem vcera nenapsal. Chtel jsem, ale nejak tu nefungoval internet, tak pisu az dneska. Proto rozdelim dnesni prispevek do dvou casti:

VCEREJSEK(streda)

Ve skole se zase nic moc zvlastniho nedelo. V italstine jsme pracovali a pracovali, v ekonomii zacaly prezentace o nasich zemich. Zacal Shashank z Indie a pak jsem byl ja. Docela si myslim, ze se to uciteli libilo. A propos, nase ekonomika na tom neni zas tak spatne tak si kurna lidi furt nestezujte...:D Pak asi dvacet minut mluvil kluk z Chile, jehoz anglictina neni zas tak dobra a dost se zasekaval. Navic furt mluvil jenom o historii a o jejich soucasne ekonomice nerekl nic. Ucitel z toho moc nadseny nebyl...

Odpoledne jsem mel uvod do meho social service. Budu teda na jistotu navstevovat lidi v domove duchodcu v Sistane - blizke mestecko. Jsem rad, ze tenhle social service mam, je tam totiz jako supervisor moje personal tutorka, takze si myslim, ze bude sranda. A navic se konecne spolu taky uvidime, ona me totiz zadny predmet neuci. A navic nas tam bude vozit jejim autem - good ne? No a moje ucitelka italstiny, Cristina, ktera je taky supervisor(ano, pocitate dobre, celkem 2 supervisorky), behem te session rekla, ze: "Honza already speaks some italian."(Honza uz trochu mluvi italsky.) Tak jsem se zacal tak nenapadne smat:D Mno... Je pravda, ze se s ni snazim mluvit italsky vzdycky.. A nejak se domluvime no... Ale ze bych mluvil trochu italsky? Nevim nevim... Social service zacina pristi tyden ve stredu.

Pak jsem si pridal jeste jednu esthetic activity (uz mam klavir a sbor) - Ways of seeing. Uci to Henry Thomas(ten, ktery dela pruvodce pri Cultural visits) a je to na podobne bazi jako predmet World's Arts and Cultures, ve kterem se uci o ruznych umeleckych dilech. A jelikoz nemam ten predmet, tak jsem chtel mit alespon tuhle aktivitu a myslim, ze to bude extremne zajimave. Fakt... Strasne se na to tesim. Libi se mi zpusob, kterym to Henry zacal: "Tak o cem byste se chteli neco dozvedet?" A my jsme rikali co nas zajima a budeme si o tom rikat. Skvele, ne?

Nejzajimavejsi ale byla vecere. Mimo normalniho jidla z Menzy pripravili lidi z Asie v ramci Asian weeku jejich domaci jidla. Ano... poprve jsem ochutnal to sushi. Ty a bylo to docela dobre!! Bylo to takove normalni sushi, zadne silenosti jako syrove ryby a oci a usi a psi a kdovicodotohojestedavaji... Fakt mi to chutnalo. A pak ruzne takove dobroty, ktere nevim jak se jmenovali a navic vam by ta jmena stejne nic nerikala... Ale bylo to fakt dobre! Moc se mi ten Asian week libi.

A to je asi o vcerejsku vsechno...

DNESEK(ctvrtek)

Dnesek byl specialni den. Asiati totiz rozhodli, ze dneska bude Disciplinary day po asiatsku. V praxi to znamenalo, ze jsme museli nosit skolni uniformy jako v nasi zemi(ja jsem si oblekl trojdilny oblek), chovat se slusne, kdyz ucitel vstoupil do tridy, tak jsme museli vstat a rict: "Goooooood moooooorniiiiiing Mrs. AAAAbriiiiiieuuuux!" No proste jak za Rakouska-Uherska, respektive jak v Japonsku... Zajimava paralela, co? No... Nekteri ucitele to brali fajne vazne, ale soutez o nejlepsiho ucitele podle me vyhrala moje ucitelka matematiky, ktera prisla takhle:

Jsem z ni mel normalne strach... Pisemku nam ale nedala... V hodine jsme brali grafy a pojmy u nich a reknu vam, ze ti anglicane jsou strasne stupidni... Na obycejne slova musi mit strasne jazykolamy. Ani si na to nevzpomenu. Ale oznaceni, ze dve primky jsou kolme, zni jak z arabstiny. Toz jsou normalni? Uff:D No a po hodine jsem se s ni vyfotil, takove pamatecni foto, sak uvidite:

Co na to rikate? Uplne motivacni foto: Prihlaste se na nasi skolu a nudit se nebudete!

Druhe misto obsadila jedna z ucitelek anglictiny, Saskia:

Taky nekteri studenti to pojali hodne sverazne... Mno... Takhle vypadala vzorna studentka Anika z USA:

Podobnost s Pipi MODRA puncocha ciste nahodna...

Odpoledne jsem mel sailing a bylo to uplne skvele! Dneska bylo krasne pocasi a navic byl i takovy mirny vitr a verte mi, ze to bohate stacilo, abychom meli poradnou rychlost. Byl jsem v lodi se Sarah z USA a chytili jsme dobry vitr a cely sailing jsme pluli jako o zavod. Jsem zvedavy, jake to bude az bude Bora... To asi rovnou poletime... Tady je par fotek:

Fotka jak z magazinu, co:D

A pridam taky fotky Old a New castle z more:

V popredi Old castle, v pozadi New castle

V popredi New castle z opacne strany, v pozadi moje rezidence Foresteria a dole Fore beach, na kterou vede ta silena cesta, vzpominate? Ano, musite sejit z Foresterii az na plaz tak po tech skalach a tak:D

No, a po sailing jsem mel zkousku sboru, kde zpivame uplne nadhernou Korejskou milostnou pisen a zacali jsme zpivat pisnicku od Beatles, dost dobra uprava pro sbor!

A na zaver jsem ucil lidi tancit. Jednu hodinu. Cha-chu a Blues. Docela je to bavilo. Nejedna se tam o techniku nebo tak... Proste jako v tanecnich. Od ted to budu ucit kazdou sobotu. Zajimave je, ze se mi podarilo premluvit tolik kluku, to fakt hned tak nevidi. Jsem s tim strasne spokojeny.

No a to je vsecko (a nerikejte, ze toho bylo malo:) pa

P.S.: Moje tetovani henou ted vypada takhle: To cerne se totiz sloupalo:

Mam ho strasne tmave(nejtmavsi ze vsech), i Nidhi se divi. Znamena to, ze me moje zena bude velmi milovat... Super... Ted jeste mit tu zenu:D

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF