African and Middle - Eastern show / by Honza Cervenka

Show, ktera se konala 17.11. korunovala cely tyden Afriky a Blizkeho vychodu. V sobotu jeste byla party a v nedeli fokus, ale to uz tyden spis doznival.

Vsecko to vypoklo chvilku po osme hodine vecer, kdy zacala zpivat Shahar z Izraele s "koser" skupinou:

Zpivali celkem tri pisnicky, jednu v hebrejstine a dve v anglictine a docela jim to slo a byla to sranda, koser kapela byla bomba:)

Nasledovalo rytmicke cislo. Zacali prvni s vydlickou a nozem a postupne se jich zbavovali az pouzivali pouze ruce a nohy. DOcela zajimave!

Pote bylo cislo, ktere je s Africany hodne spojene: rapovy souboj. Predehru jsme meli primo na scene:

Dohru zaridil natoceny klip, ktery nemel chybu. Byl to jednoduse souboj arabu a izraelcu a v klipu se ke kazdemu rapperovi lisaly fanynky, takze to melo takovou poradnou atmosferu:)

Po zabave prisla dosti zavazna chvilka. Na scenu nastoupili tito lide:

Akt byl o problemech ve svete a prevazne v Africe. Fungovalo to tak, ze postupne jeden za druhym prisli herci do popredi a ukazali, koho reprezentuji. Zleva: Julie, ktera predstavovala drogove zavislou holku, Eitan, ktery symbolizoval otroky, Ansaly, ktera byla prostitutka a Elroi, ktery byl na voziku. Cele to trvalo asi pet minut a byl to hodne silny zazitek. Zahrali to skvele a cloveka mrazilo po zadech a uvedomil si, ze neco na tom svete neni v poradku. To jste fakt meli videt.

Pro odlehceni nasledovala scenka Aniky z USA a Nevin z Libanonu. Zacalo to tim, ze ji Nevin ucila arabskou abecedu a s entusiasmem sobe vlastnim reagovala na jeji vyslovnost.

Dalsi epizodou byl problem navstev na pokoji, kdy Nevin potrebovala vzdycky vedet, jestli je to chlap nebo ne, aby vedela, jestli si musi zakryt hlavu nebo ne. Muslimky totiz musi mit zakrytou hlavu jen v pritomnosti muzu. Posledni casti byla vyprava na bazen, kdy Anika byla v normalnich plavkach a Nevin v plavecke kombineze. Bylo to docela vtipne a co vic, Anika tohleto fakt zazila. Ale tak co, se stava...

Pote jsme meli moznost shlednout utek zidu z Egypta. Na tehle fotce se izraelsti otroci shromazduji...

Tady se snazi faraona premlvit...

No a tu uz zdrhaj:)

Nasledovala tanecni sekvence. Prvnim tancem byla nejaka arabska silenost za rytmu bubnu, na ktery hral kluk z blickeho vychodu, kdo si ma ty zeme furt pamatovat... A k tanci se pridala i moje ucitelka matematiky a anglictiny, Saskia, ta me ale neuci.

Druhy tanec tancili holky z Afriky a byly dost dobre, bylo to takove, jake to melo byt:D

Po taneckach prisel na radu tvrdy sport: Araske staty x Izrael ve fotbale.

Oba tymy nastoupily v plne sile a zacalo se hrat pod taktovkou nezaujateho rozhodciho z Jizni afriky. Problemem bylo, ze nezaujatost rozhodciho se docela rychle menila a pote, co arabove meli faul a mic meli dostat izraelci, se arabove nastvali, vytahli kolty a bylo, mic byl jejich. Chvilu se hralo a potom udelali faul izraelci, kteri to taky vymysleli po svem: Podplatili ho:

Zaver show patril umeni. Prvni byla pevecka soutez mezi arabskymi staty, Zapadni saharou a stredni afrikou. Zpevacky byly vzdy s interpretaci souperek dosti nespokojene a taky to davaly najevo:

No a zaver show korunovala basen v podani Ansaly. Byla v anglictine a napsal ji jeji ucitel na byvale skole. Byla dost dlouha a recitovala ji na jednicku:

A tim show skoncila. Trvala asi hodinu a pul, coz neni moc, ale byla moc pekna.

Jako vzdy byly soucasti show i kostymi a hodim vam tu par fotek:

Larissa jako Kleopatra

Joaquin jako rabin

Michael jako faraon s fotakem. Umyslne ci neumyslne, kdo vi... Faraoni byli cool...

Kdosyk jako barbar... kurna, mel bych aktualizovat databazi jmen..

No a to jsem ja s Anikou jako... velbloud... Mno... trapas:D Jo a neptejte se me, proc jsem potreboval liceni... fakt se me neptejte... nevim... netusim... :-/

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF