Kdy já se zastavím... / by Honza Cervenka

Ten čas tak strašně letí... Už je čtvrtek a zítra jedu do Florencie!!
Dneska jsem měl italštinu, kde jsme dělali cvičení na předložky a které jsme si potom jako studenti mezi sebou vyměnili a opravili s tím, že učitelka se na to nedívala:) Měl jsem asi polovinu dobře, což není až zas tak špatné, protože to cvičení bylo fakt těžké.
Následovala Ekonomie, ve které jsme pracovali dál na poptávce a dodávce, docela sranda, ikdyž to tak nezní... Po ekonomii jsem měl volnou hodinu a potom byla fyzika, která byla jako vždy super, dozvěděli jsme se, že učitel má bratra dvojče a ten má rezavé vlasy! Ale jinak že moc skotů rezavé vlasy nemá, jak se většina lidí myslí...
Poslední hodina byla angličtina, ve které jsme dělali linking words. Docela se mi to líbilo, protože ta cvičení byla hodně dobrá a praktická, dozvěděl jsem se plno věcí. No a šmrnc té hodině dodalo učitelčino oznámení, že v pátek ve škole nebude:) A to potěší vždycky. Aspoň zítra nebudu mít Full block a budu mít volnou hodinum, to nikdy není k zahození.
Po škole jsem musel zařízovat rezervaci vstupenek do Florencie. V muzeích se totiž ve Florencii stojí obrovská fronta a proto se rozhodli, že zavedou rezervační systém. Tento nápad se jim hodně povedl... Zavolal jsem tam z kanceláře a snažil se to všechno zařídit. Slečna u telefonu ale měla plno velmi zajímavých otázek. Například, jaké národnosti jsou ti studenti. No tož co jí mám odpovědět.. Řekl jsem jí, že 19 studentů = 19 národností. A ticho. Asi to musela sežvýkat nebo co a nakonec z ní vypadlo, že nic o naší škole neví a že nám nemůže dát žádnou slevu. Jsem se tak trochu naštval a ona řekla, ať jí odfaxuju ten dopis. Tak jsem jí ho odfaxoval a poté co si promluvila s šéfem konečně uznala, že moje škola existuje a že nám dají slevu. Ale ne ledajakou... 100%!! Půjdeme do celkem čtyř nejslavnějších Florentských muzeí a bude to zdarma, což znamená ušetřených €60 a několik hodin čekání, takže jsem byl šťastný, že se to tak podařilo.
Hned potom jsem musel letět na sailing. Byl středně silný vítr a docela zima, tak jsme si všichni vzali neoprény: kalhoty, trička, rukavice a boty a šli jsme na věc. Poté co jsme zkompletovali lodě a vyjeli jsme na moře tak jsme tu výbavu docela ocenili... BYLA KOSAA! Na moři, ve větru a v chladných podmínkách je to fakt záhul. Navíc loď plula dost rychle, řekl bych tak maximální pohodovou rychlostí. Nepřevrátili jsme se ani jednou, ale párkrát jsme měli namále. Zato jsme ale fičeli ostošest! Semtam jsem měl i pocit, že až trochu moc rychle. Plul jsem s Veronikou ze Slovenska, která si to vyloženě užívala:) Já taky, ale semtam... mno... Sranda musí být:)
Po sailingu jsem šel na mítink se Silvií z Itálie. Budeme spolu dělat jeden skeč na EE show. Neřeknu jaký, ať je to pro vás taky překvápko:D EE show bude příští pátek, docela drsné, nemám pocit, že je to totiž v pokročilém stádiu... Ještě navíc když je teď dlouhý víkend a většina školy někam prchá a na EE show nebude mít ani pomyšlení. Ale uvidíme.
No... už jsem po večeři a na zítřek si musím konečně připravit tu World literature. Držte palce!

Další příspěvek bude nevím kdy... Budu totiž ve Florencii... Budu se ale snažit napsal od Stefana! Tak bedlivě sledujte blog...
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF