Ostravo, Ostravo / by Honza Cervenka

Tak kde jsem to skončil... Už vím. Příjezd mě a Mika do Ostravy.. První den jsme se pořádně vyspali a pak odpoledne šli do muzea betlémů ve Frýdku. Netuším, nakolik se mu to líbilo, ale tak co. Má chlapec smůlu. Další den už byl štědrý den, a tak jsme prožívali takovou téměř klasickou atmosféru Vánoc, až na to, že nebyl sníh a rupla nám telka. Ale jinak v poho no... Mike hodně volal domů přes skype, a tak hodně zabíral doma počítač, to by bylo ale ještě docela v pohodě, jenom jsem ho musel asi půl hodiny před večeří upozornit, že si musí sbalit dárky, a že by měl pohnout, aby to stihl:)
Večeře byla vinikající, všechno bylo fajn. I koledy jsme si zazpívali a přidal se i Mike. A jelikož se do hraní na klavír nijak zvlášť neměl, babička ho povzbuzovala: "Majk plej!!", což ho nakonšec totálně odrovnalo, a hrát začal. Dárků bylo pod stromkem plno, a host byl velmi překvapen, že dárků dostal tolik. Několik cédéček, sladkosti, čepici, a pak ještě nějaké drobnosti... Později mi řekl, že tolik dárků normálně doma dostává za 5 let. Jiný kraj, jiný mrav...
25.12. Jsme jeli společně s Tomášem na cestu po Ostravě. Byli jsme na Hlavní třídě v Porubě, potom na Míráku a nakonec v centru. Nevím, jestli se mu to líbilo, protože si furt stěžoval, že je hrozná zima. Bylo to už semtam i otravné... Nakonec to vypadalo, že se mu nejvíc líbila návštěva mekáče, ve kterém si objednal velké menu, abychom tam zůstali dlouho.
26.12. jsme jeli celá rodinka kromě Tomáše do skanzenu v Rožnově, aby [Majk] viděl i taky kousek moravské kultury. Myslím si, že se mu to docela líbilo, hlavně teda hospoda, ve které měl zelňačku a medovicu, tak jako já. Celkově se mi nějak zdá hodně orientovaný na alkohol... Furt frajeří, ža na letišti ve Frankfurtu vypil flaštičku Limoncella (italský alkohol, asi 30%) a když u nás byli na návštěvě Kramarenci, tak do sebe lupnul 2 dávky Tuzemáku... Holt si asi vynahrazuje nedostatek alkoholu v mládí či co... Ale jinak mi říkal, že se mu taky líbil koncert, který ve skanzenu byl, takže si myslím, že mise byla úspěšná.
27.12. odpoledne Mike odjížděl do Polska. Ve čtyři mu jel vlak, a tak jsem ho s Tomášem odvezl na nádraží. Tam jsme však zjistili, že ikdyž na internetu je vlak napsaný jako přímý, tak přímý není a že se přestupuje v Bohumíně. Nakonec jsme to vyřešili tak, že já jsem jel s Mikem do Bohumína a pak tam pro mě přijel Tomáš, který mě vyzvedl. Mikovi jsem tak pomohl nejen s přestupem, ale taky ve vyjednávání s celníky, kteří nebyli moc zvyklí na lidi z Hong Kongu přestupující česko-polské hranice... Všechno si šíleně kontrolovali a nakonec vlak vyjel o čtvrt hodiny později, než měl:) To Mika moc nepotěšilo, vsadím se, že to bylo poprvé, co způsobil spoždění vlaku.
Během prázdnin se mi párkrát ozval z Polska, ale z Maďarska, do kterého se vydal před Silvestrem. Měl strašně komplikovanou cestu, a jelikož se neozval, tak si celá moje rodinka myslela, že se mu něco stalo. Naštěstí, bylo vše v pořádku, jenom neměli internet... toť vše.

No a co se dělo po Mikově odjezdu? Silvestr byl super, dík děcka! No a potom další práce na Báňské, nějaká ta práce do školy a hlavně Rozlučková párty II., která se doufám všem líbila! Mě teda jo, ikdyž některé pasáže... No.. pomluvili jsme, pomluvili:)

Na závěr bych chtěl všem poděkovat za super prázdiny, které jsem měl. Rodince, a hlavně mamce, lidem z Mládí a i pár lidem ze školy. Dík moc, bylo to supeeeeeeeeeeeer! Uvidíme se v květnu, s některými možná dřív:)
Posted in
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF