1. Máj - práce čas / by Honza Cervenka

Jo tak Kája Máchů to nějak nevychytal... Na lásku moc času nemám, my tady v Itálii slavíme svátek práce originálně - no prostě prací. Na nic se nehledí, Show must go on. Školu jsme měli normálně no a aby toho nebylo málo, tak mám zítra test z fyziky, na který jsem se vůbec neučil a to ne proto, že bych celý den pařil Quake 7 (či kolik to teď je - ztrácím přehled), ale jednoduše proto, že jsem furt pracoval. Takže dneska dodržím tradici a budu zase pracovat. Na druhou stranu to vlastně bude poprvé, co se budu učit. Protože mezi učením a prací do školy je velký rozdíl... Navíc nám Cristina dala nazítřek plno úkolů do italštiny, takže jsem celý nadšený. No, co se dá dělat. Nějak to přežiju.
Jinak, jestli to někoho zajímá, tak na tom orientačním běhu jsem byl 10. z asi 40 závodníků. To není špatné ne? Na to že jsem běžecký amatér to není špatné ne? A jeden čas jsem měl dokonce nejrychlejší ze všech - za 49s:D:D Tak jsem tak zdravě spokojený. Navíc jsme tam dostali zadáčo pěkné tričko a dokonce i účastnickou medaili. Jinak Eva Kailbauer (moje učitelka matiky a šílená sportovkyně) vyhrála svoji kategorii a Paloma ze Španělska, která má orientační běh jako aktivitu, byla druhá (v jiné kategorii než Eva)
Matematický a ekonomický internal jsem úspěšně udělal v neděli odpoledne, takže to bylo super. Bál jsem se, že to nestihnu, ale nakonec to bylo docela v pohodě. Malcolm nám dneska už dal opravený první draft ekonomie, takže na něm o víkendu popracuju a bude to taky uzavřené.
Ve středu začínají druhákům IB zkoušky = maturita a budou běžet až do 22.5. Zdá se to asi docela dost, ale musíte si uvědomit, že každý má šest nebo sedm předmětů a každá zkouška má 2-3 části každá po dvou hodinách, takže je to docela zátah.
Nám prvákům končí tento týden aktivity, příští týden ve čtvrtek škola no a příští týden v pátek nám začínají zkoušky a já začínám zvesela angličtinou. Snad to všechno nějak přežiju. Možná vám tu potom dám můj kalendář zkoušek, ať můžete držet palce, snad to funguje i na dálku:) Ale to koneckonců můžete začít už teď, rozhodně tím nic nezkazíte:)
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF