A už dost! / by Honza Cervenka

Omlouvám se za více než týdenní prázdnotu, ale rozhodně pro ni byl důvod. Celou tu dobu jsem se totiž nezastavil. O pondělí jsme sice neměli aktivity, ale rozhodně jsme se nenudili. V pondělí odpoledne jsme měli EE mítink, v úterý zdlouhavý feedback o social service a tak dál.
Aby toho nebylo málo, tak v pátek nám začaly zkoušky. A začaly hned zvesela: Angličtina. Naštěstí to bylo v pohodě, řekl bych i hodně v pohodě. Před každou zkouškou jsem totiž poslouchal hudbu, nejčastěji latinu, takže jsem na každou zkoušku přišel v párty náladě a byl jsem jaksyk nad věcí. A u angličtiny to rozhodě zabralo.
O víkendu jsem hlavně pracoval na solárním panelu, udělalo se plno pořádné práce. Vrtání dír, ohýbání a lámání trubek, natírání... No a zítra ho už asi dodělám. Ale to je samozřejmě pouze konstruční část, přes tento víkend konečně panel nainstaluju a budu s ním pracovat - snad všechno půjde lehce. Vážně mi už nezbývá moc energie na řešení problémů...
Tento týden začal zvostra - pondělí = matika. To byl jeden velký vtip. Sice jsem zase přišel v párty náladě, ale brzo mě přešla, protože zkouška byla těžká jak prase. A bylo tam plno věcí, které nás Eva neučila, takže jsem na ně čuměl jak debil. Paper 1 byl hrůza, Paper 2 byl lepší, takový normální, řekl bych. Odpoledne jsem už ukončil veškeré spekulace a zašel za Petrem Howe a řekl jsem mu, že chci mít nižší level matematiky. Býval to High level, teď už jsem ve Standard levelu - konkrétně v Math methods, protože pak je ještě jeden horší - Math studies. ten ale nehrozí:) Doufám... Takže si z té zkoušky moc dělat nemusím, stejně budu mít nižší level.
V úterý jsem měl zkouškový maraton: dopoledne italština a odpoledne ekonomie. Italština byla úplně v pohodě. Ne, že by byla jednoduchá, ale tak nějak mi to šlo od ruky. Byl jsem nad věcí a hodně věcí jsem si domyslel, prostě mi to šlo a cítil jsem se strašně dobře. Navíc nám Cristina dala během zkoušky bonbony, což od ní bylo strašně fajn:) No a ekonomie... Přišel jsem 20 minut pozdě:D Myslel jsem, že začíná ve tři a ona začala o půl třetí... Nakonec to ale nevadí, všechno jsem stihl. Za hodinu a půl jsem popsal 8 stránek papíru. Hrůza. Myslel jsem, že mi zápěstí odešlo... Řekl bych, že ta zkouška byla tak na půl. Žádný zázrak, řekl bych, že mi tam docela dost věcí chybělo. Rozhodně to ale nebude ostuda.
No a dneska... fyzika. To byl teda úlet. Přiznám se, že se mi moc nepodařila. Otázky ABCD byly tak ještě v pohodě, ale zbytek, který jsme vůbec nenacvičovali jsem tak nějak potil. Nějak to ale dopadne, to se nebojím. Nemusí se mi podařit všechno. Taky jsem už neměl moc vůli se učit. Vlastně ji neměl už nikdo. Už je to ale naštěstí za mnou. Teda kromě češtiny, která mě čeká v pátek. To je ale jenom taková zkouška, abychom viděli, jak vypadá. Nikdo to ani nebude opravovat.

A je to. Snad nejhorší etapa mého života se chýlí ke konci. Práce bylo jak na kostele. Začalo to internalama a pak se to téměř nezastavilo. Už toho mám fakt plné kecky. Ale nebojte se, ještě něco na práci mám...
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF